Kako Izračunati Bolniško Odsotnost, če Ni Zaslužka

Kazalo:

Kako Izračunati Bolniško Odsotnost, če Ni Zaslužka
Kako Izračunati Bolniško Odsotnost, če Ni Zaslužka

Video: Kako Izračunati Bolniško Odsotnost, če Ni Zaslužka

Video: Kako Izračunati Bolniško Odsotnost, če Ni Zaslužka
Video: ZA 3 ZNAKA POMRAČENJE SUNCA DONOSI VELIKU SREĆU 2024, Marec
Anonim

Bolniška odsotnost se izračuna v skladu z zveznim zakonom 255-F3 in spremembami 343-F3 in 21-F3. V skladu s temi zakonskimi akti mora delavec delodajalcu zagotoviti potrdila o plači za celotno obračunsko obdobje, ki je 24 mesecev.

Kako izračunati bolniško odsotnost, če ni zaslužka
Kako izračunati bolniško odsotnost, če ni zaslužka

Navodila

Korak 1

Če ta potrdila niso na voljo ali zaposleni v obračunskem obdobju nima izkušenj, se dodatek izračuna na podlagi informacij, ki jih ima ta delodajalec. Če se potrdila predložijo pozneje od izračuna dodatka, je možen ponovni izračun.

2. korak

Zaposleni z zaslužkom 6 mesecev ali več je treba izračunati na podlagi zneska dejanskega dohodka, od katerega je bila zadržana dohodnina, deljenega s številom dejanskih koledarskih dni v obračunskem obdobju. Če je izračun pokazal, da se je dejanski povprečni dnevni znesek izkazal za manjšega kot pri izračunu na podlagi minimalne plače, potem je treba nadomestilo izplačati z izračunom z minimalno plačo.

3. korak

Vsi zaposleni, ki nimajo 6 mesecev izkušenj, morajo biti izračunani iz minimalne plače v času nastanka prejemkov. Za to je treba znesek minimalne plače deliti s povprečnim številom koledarskih dni - z 29, 4. Dobljeno število je treba pomnožiti s številom dni začasne nezmožnosti za delo in pomnožiti s 60%, ker 60 % se obračuna z manj kot 5 leti izkušenj.

4. korak

Če se dodatek izračuna za oskrbo otroka do 15 let, morate v primeru bolnišničnega zdravljenja plačati vse dneve oskrbe na zgornji način, v primeru ambulantnega zdravljenja pa le 10 dni oskrbe, začenši z dnem 11. Prihodki od plačil znašajo 50%, ne glede na delovno dobo. To pomeni, da povprečne dnevne minimalne plače ne bi smeli pomnožiti s 60%, ampak s 50%.

5. korak

Izplačila bolniške odsotnosti za nosečnost in porod se zaračunajo v višini 100 za povprečno obračunsko obdobje, enako 24 mesecem, izračun naj se opravi bodisi iz povprečnega dnevnega zaslužka za dejansko delovno obdobje, če je izkušnja več kot 6 mesecev ali na podlagi minimalne plače z izkušnjami manj kot 6 mesecev ali če je dejanski izračun pokazal nižji povprečni dnevni znesek kot na podlagi minimalne plače.

6. korak

Za izračun dodatka morate minimalno plačo deliti s povprečnim številom koledarskih dni (29, 4) in pomnožiti s številom bolniških odsotnosti za nosečnost in porod - z eno nosečnostjo s 140, z večplodno nosečnostjo - 196.

Priporočena: