Kako Odražati Bonuse V Računovodstvu

Kazalo:

Kako Odražati Bonuse V Računovodstvu
Kako Odražati Bonuse V Računovodstvu

Video: Kako Odražati Bonuse V Računovodstvu

Video: Kako Odražati Bonuse V Računovodstvu
Video: Elektronsko računovodstvo - računovodski servis Biro Bonus d.o.o. 2024, Marec
Anonim

Bonusi so eno od načinov materialne spodbude za zaposlene v organizaciji. Sem spada tako imenovana "trinajsta plača", izplačana na podlagi rezultatov dela v tem letu. Izplačilo bonusov lahko v računovodstvu prikažete tako, da upoštevate naslednja pravila.

Kako odražati bonuse v računovodstvu
Kako odražati bonuse v računovodstvu

Navodila

Korak 1

V lokalne predpise vaše organizacije zapišite postopek izplačevanja bonusov na podlagi uspešnosti in drugih vrst spodbud. To lahko storijo v Pravilniku o nagradah, pogodbah o zaposlitvi zaposlenih, kolektivni pogodbi. V dokumentih je treba določiti kazalnike izplačil bonusov. Z drugimi besedami, vsak zaposleni bi moral vedeti, za kaj je izplačan bonus.

2. korak

Sestavite odredbo za izplačilo dodatka zaposlenim v organizaciji na podlagi rezultatov dela v obdobju. Za to prosite vodje oddelkov, naj pripravijo servisne liste s seznami svojih zaposlenih, ki so izpolnili vse pogoje za prejemke plačila (na primer izpolnitev prodajnega načrta, odsotnost z absentizma, pripombe, opomini). V naročilu je treba navesti, da se bonus izplačuje za dosežene proizvodne rezultate. Vse zaposlene, ki so na seznamu za plačilo, je treba seznaniti z dokumentom, ki ga podpiše direktor.

3. korak

V računovodstvu odražajte izplačilo dodatka zaposlenim tako, da vpišete: bremenitev računa 20 "Glavna proizvodnja" (23 "Pomožna proizvodnja", 25 "Splošni proizvodni stroški", 26 "Splošni poslovni stroški"), dobropis 70 " Plačila z osebjem za plače "- upošteva se izplačilo dodatka kot del plače.

4. korak

Pri davčnem računovodstvu upoštevajte znesek izplačanega dodatka na podlagi rezultatov dela v sestavi stroškov dela, ki znižujejo obdavčljivo osnovo za dohodnino le, če je bonus predviden s pogodbo o zaposlitvi in izplačan za dosežke (1. in odstavek 2 člena 255, kot tudi odstavek 21 člena 270 Davčnega zakonika Ruske federacije). Če izplačilo takšnega bonusa ni predvideno s Pravilnikom o prejemkih in bonitetah, kolektivno pogodbo ali pogodbo o delu, ampak se obračuna po naročilu upravitelja, izplačila bonusa ne boste mogli vključiti v stroške organizacije. V tem primeru se obračunani bonusi zaposlenim izplačujejo na račun čistega dobička.

Priporočena: